fredag 6 mars 2015

48 timmars hojen. Episod 1

Timme 1: Jag vill på intet sätt göra några övriga jämförelser och vi spelar inte i samma liga, eller faktum är att vi inte befinner oss på samma planet. Mannen, som vi kan kalla "Jonas" är ohyggligt sympatisk och ödmjuk trots att han troligtvis är den mest förmögne man jag känner till. Han har en fäbless för italienska fullblod, och det är nu som jag skall komma med min högst ödmjuka liknelse. Jonas har nämligen för vana att köpa tillexempel en Ferrari i fint skick för att sedan skicka bilen till Italien för en renovering. Resultatet blir givetvis att han har ett antal magiskt fina bilar i sitt stall. Jag har givetvis inte gått och köpt någon Ferrari och ännu mindre har jag möjlighet att skicka något till Italien för renovering.
På den senaste marknaden i Italien hittade jag, och vad jag hittade vet jag inte riktigt själv, ett italienskt
Fullblod. Efter ca: 15 min och 75 meter tidigt på marknadens första dag sprang jag på denna pastisch av en italiensk racerhoj. Kärlek vid första ögonkastet, fett rökt och loser är bara förnamnet. Någon riktigt duktig byggare har frossat i raceattribut och skapat ett tvåhjuligt mästerverk, MEN, som Tony Irving skulle säga, för ett stort men fanns det", och håll i er nu! Hojen är lackerad i en blandning mellan matt golvfärg av flingtyp och marmorplagiat! På håll ser det riktigt bra ut, men på nära håll är det skandal och för taskigt och jag kan omöjligt förlika mig med det faktum att "stenlacken" förstör hela hojen. Jag har bestämt mig för att göra en "Jonas" och riva ner mopeden och lacka om ramen. Men för att det min vana trogen inte skall ta en vecka att ta isär och tio år att sätta ihop så skall jag försöka att göra detta på 48 timmar! Häng med, för nu kör vi.

Timme:1 Så här ser paketet ut som anlände efter en resa i lastbil från Milano och hem till Scuderia Leksell. 
Som synes väl inpackad för att klara den strapatsrika resan hem utan att fått allt för många skavanker, men som de sa i Filmen Segelsällskapsresan" spelar ingen roll för jag ska ändå lacka om den till våren". 



Och så här ser fullblodet ut, visst behöver hon en liten bättring av lackeringen? 


Skämt och sido, här har första lagret av vellpapp avlägsnats och man börjar skönja vad som döljer sig under. 


Nästa lager, och fröken är snart helt naken!


Bara lite i fören att ta väck.


En ärtig liten Malanca ser för första gången nattens ljus i garaget i Viggbyholm. Tessan tycker att den ser ut som en geting och visst ser den ut att ha sting? 


To be continued:

1 kommentar: